Uitvoerige productkennis Lamineren | Joint International
Wij zijn een bekwame partner op het gebied van productontwikkeling, omdat wij vakkennis hebben van nonwovens en lamineren.
Daardoor krijgt u oplossingen en producten op maat!

Lamineren?

Lamineren is het aan elkaar bevestigen van twee of meer materialen, zoals bijvoorbeeld kunststof, textiel of nonwovens. Het lamineren kan door middel van thermoplastische producten zoals poeder, films, Hotmelt lijm en nonwovens. De materialen en de manier waarop dit gebeurd zijn talrijk en zeer uiteenlopend. Bovendien zijn de technieken die gebruikt worden sterk afhankelijk van het type materiaal en de uiteindelijke toepassing ervan.

Joint International heeft veel contacten en kennis op het gebied van het lamineren en het materiaal nonwoven. Daardoor zijn wij een interessante partner op het gebied van productontwikkeling. Omdat wij gedegen productkennis van zowel het lamineren als ook lamineer media hebben, kunnen wij u op maat adviseren!

Lamineer benodigdheden

Voor dit proces worden diverse lamineer benodigdheden gebruikt. Voor allerlei disposable toepassingen wordt er ook veel vlies gebruikt en dit is immers onze core business! Het nonwoven wordt namelijk vaak toegepast als versteviging of afdekking van schuim of andere stoffen. Daarnaast zijn alle individuele eigenschappen van een bepaald textiel, schuim of ander product ook van invloed om een mooi laminaat tot stand te brengen. Ons netwerk bestaat zowel uit leveranciers van grondstoffen die bij het thermoplastisch lamineren worden gebruikt als uit firma's die lamineren. Enkele bieden dit lamineren zelfs als service aan derden aan. Wij vertegenwoordigen onder andere fabrikanten van siliconenpapier of films  voor het afdekken van zelfklevende lagen en van Scrims (gaasdoek) die een laminaat kunnen verstevigen. Daarnaast vertegenwoordigen wij ook het thermoplastisch poeder  van Abifor. Zij maken o.a. hotmelt lijm voor het lamineren. Het gebruik is een droog, schoon en efficient proces! Voor meer informatie klik hier: hotmelt lijm

Industriële apparatuur

Voor het lamineren wordt industriële apparatuur gebruikt. Dit is meestal een vlakbed lamineerlijn of een kalander. Deze machines worden gebruikt om bijvoorbeeld de meest delicate stoffen te plakken, maar eveneens om composiet materialen te comprimeren en samen te stellen. De mogelijkheden zijn dus zeer groot. In een flatbed lamineerpers worden de gelamineerde lagen zeer zacht verwarmd, hierdoor worden (eventueel met lamineer media) de materialen uiteindelijk samen verlijmd.

Werk samen met Joint International

Ten eerste bestaat ons netwerk uit leveranciers van lamineer media. Ten tweede werken we samen met bedrijven die de producten voor u kunnen lamineren. Ten slotte hebben we specifieke kennis van:
  • Nonwovens en diverse behandelingen
  • Lamineermedia en industriële apparatuur
  • Bedrukte films voor decoratiedoeleinden

Met andere woorden kunnen we u dus heel goed wegwijs maken in de wereld van het lamineren met name nonwovens. Kortom, binnen de Joint International organisatie vindt u een compact team met een brede industriële - en commerciële ervaring. Wij bieden u oplossingen en producten op maat in de wereld van "Nonwovens en lamineren" . Dit betekent dat wij dus een zeer interessante partner op het gebied van productontwikkeling zijn.naar boven

© Joint International BV Specialist nonwoven en lamineren  | Inductorstraat 11 C | 3903 KA Veenendaal  Nederland
☎ + 31 6 41 20 20 30  IBAN: NL 31 RABO 014.06.999.37  kvk 12027162  BTW nr.NL 008997111B01