Nonwoven en Lamineren | Specialist Joint International
Brede industriële - en commerciële ervaring van het lamineren van textiel, schuim of andere stoffen. Wij bieden onze klanten producten en diensten met toegevoegde waarde. (zoals vlakbed lamineerpers)

Wat is lamineren?

Lamineer benodigdheden

Omdat er naast allerlei disposable toepassingen veel vlies gebruikt wordt als versteviging of afdekking van schuim of andere stoffen heeft Joint International veel contacten en kennis betreffende het lamineren. Lamineren is het aan elkaar bevestigen van twee of meer materialen. De materialen of de manier waarop dit gebeurd zijn talrijk en zeer divers. De technieken die gebruikt worden zijn sterk afhankelijk van het type materiaal en de uiteindelijke toepassing ervan. Alle eigenschappen van een bepaald textiel of schuim moeten passen met de manier of het product waarmee een laminaat tot stand komt.

Joint International kan u adviseren op het gebied van lamineren door middel van thermoplastische produkten zoals poeder, films, Hotmelt en non woven. Voor dit proces worden lamineermachines gebruikt, meestal vlakbed lamineerlijnen of kalanders. Ons netwerk bestaat uit leveranciers van grondstoffen die bij thermoplastisch lamineren worden gebruikt en uit firma's die zelf lamineren en waarvan enkele dit als service aan derden aanbieden. Wij vertegenwoordigen producenten van thermoplastisch poeder (Abifor), siliconenpapier of films voor het afdekken van zelfklevende lagen (Rossella), Scrims (gaasdoek) die een laminaat verstevigen en vlakbed lamineer-inrichtingen van Reliant Machinery. Binnen de Joint organisatie vindt U een compact team met een brede industriële - en commerciële ervaring. Er is specifieke know-how van verschillende behandelingen van non wovens en lamineren. Ga naar Hotmelt producten indien u meer informatie wilt.

Industrieel apparatuur: Reliant Vlakbed Lamineerpers

Joint International heeft de vertegenwoordiging voor Reliant lamineerlijnen in Nederland. Reliant Machinery Ltd is een Engelse fabrikant van innovatieve machines voor het lamineren, coaten, persen en vormen van verschillende materialen. Zij zijn al meer dan 40 jaar gespecialiseerd in het ontwikkelen en fabriceren van vlakbed lamineerlijnen. Vanuit Engeland hebben zij inmiddels meer dan 20.000 machines over de gehele wereld geleverd. De Reliant technologie is toepasbaar op zeer diverse terreinen door de instelmogelijkheden van de pers en de mogelijke accessoires. Binnen de productgamma zijn zowel eenvoudige, handzame uitrusting leverbaar (voor laboratoria of kleine producties), maar ook zeer uitgebreide en hoog technologische productielijnen.


Een Reliant vlakbed lamineerpers wordt gebruikt om bijv. de meest delicate stoffen te plakken, maar eveneens om composietmaterialen te comprimeren en samen te stellen. De mogelijkheden zijn zeer groot. De machines worden modulair opgebouwd en zijn daardoor naderhand simpel uit te breiden met extra modules waarmee de productiviteit verhoogd wordt. Als aanvulling heeft Reliant een groot gamma van op- en afwikkel apparatuur, stapelaars en transportbanden waardoor u de productielijn compleet op uw wensen af kunt stemmen. Meer informatie over Reliant Machinery Ltd vindt u op: www.reliant-machinery.comnaar boven

© Joint International BV specialist in nonwoven en lamineren, Landjuweel 15-A, 3905 PE Veenendaal, Nederland
☎ +31 (0)6 41 20 20 30,  IBAN: NL 31 RABO 014.06.999.37, kvk 12027162, BTW nr.NL 008997111B01