Hot melt lijm | Joint International
Gebruik smeltlijm om te lamineren, want het is een droog, schoon en efficient proces!

Lamineren met hot melt lijm

Bij het gebruik van hot melt lijm worden de te verbinden lagen tijdens het lamineren* warm gemaakt met een lamineerpers, zoals een kalander of een vlakbedpers. Door dit proces zal de lijm plastisch worden tussen de lagen en daardoor met elkaar gaan versmelten. Verder zorgt de druk van de kalander dat het geheel goed samengeperst wordt. Men gebruikt lijmstof in doek of poedervorm, dus er worden geen vlammen of schuim gebruikt. Hierdoor is hot melt lamineren een bijzonder droog, schoon en efficient proces. Bovendien laat hot-melt lamineren in tegenstelling tot vlam-lamineren de hechting van veel materialen toe, omdat er nl geen gebruik gemaakt wordt van vuur. Dat wil zeggen dat het hierdoor dus mogelijk is om verschillende materialen zoals films, leer, pluche en materialen met lage temperatuurweerstand ook aan elkaar te hechten.

*Lamineren is een verbindingstechniek om meerdere lagen van gelijke of verschillende materialen aan elkaar te plakken. Hierdoor kan men gunstige materiaaleigenschappen met elkaar combineren, om tot een beter product te komen.

Producent Abifor

Abifor is een Zwitsers producent van thermoplastische producten, onder andere Hotmelt lijm. Zij leveren aan zowel de automobiel industrie en bouw sector als ook aan de cosmetische branche en de leer -en textielindustrie. Dit bedrijf biedt naast hoge kwaliteit, ook zeer innovatieve producten op het gebied van brandvertraging (FR) en bio-afbreekbaarheid. Producten worden onder andere gemaakt van synthetica zoals Co-Polyamides (CoPA), Co-Polyesters (CoPES), HD- and LD- Polyethylenes( HDPE and LDPE), Ethylene-Vinylacetate (EVA), Thermoplastic Polyurethane (TPU) and Polyvinyl alcohol (PVA). Wij vertegenwoordigen fabrikant Abifor met zijn thermoplastische producten in Nederland, voor meer informatie over deze firma ga naar www.abifor.com
naar boven

© Joint International BV Specialist Nonwoven en lamineren  | Inductorstraat 11 C | 3903 KA Veenendaal  Nederland
☎ + 31 6 41 20 20 30  IBAN: NL 31 RABO 014.06.999.37  kvk 12027162  BTW nr.NL 008997111B01