Nonwoven en lamineren | Consultant Joint International
Expertise op het gebied van spunbond, airlaid en wetlaid, spunlaced of meltblown nonwovens!

Kernactiviteiten nonwovens (Vliesstoffen)

De kernactiviteiten van Joint International zijn nonwovens (vliesstoffen). Door de verschillende technologieën die beschikbaar zijn op de markt is het niet gemakkelijk het juiste nonwoven voor een bepaalde toepassing te vinden. Onze aanpak is om een zorgvuldige inventarisatie te maken van de benodigde eigenschappen, om vervolgens één of enkele producten voor te stellen. Het voordeel van Joint International is de onafhankelijkheid, waardoor we vanuit het oogpunt van de klant kijken wat het juiste product is.

Vliesstof is textieldoek dat gemaakt wordt uit met elkaar verbonden vezels. Vliesstoffen zijn goedkoop te produceren, want er wordt geen garen gebruikt zoals bij geweven of gebreide stof. De grondstoffen voor vliesstoffen zijn zowel natuurlijk als synthetisch bijv. PP, PLA, Co, Viscose, PA, PES. Deze vezels worden in het productieproces mechanisch (vernaalden,waterstraal), thermisch (smelten) of chemisch (lijm) met elkaar verbonden, zodat er een sterk vlies van vezels, web ontstaat met de gevraagde eigenschappen.

De meest gebruikte vezel voor nonwovens is polypropyleen (PP). Polylactic acid of polymelkzuur (PLA) is een bio-kunststof, milieuvriendelijk organisch materiaal, dat gemaakt wordt van vegetarisch hernieuwbare grondstoffen zoals suikers uit voedingsgewassen (mais, suikerbiet, suikerriet) en tarwe of cellulose en niet uit aardolie zoals vele andere kunststoffen. M.a.w. nonwoven materiaal dat uit Polylactic acid vervaardigd wordt, ook wel zetmeel plastic genaamd, is materiaal dat biologisch afbreekbaar is. Verder is Polylactic acid her te gebruiken (recycling) en biocompatibel (lichaamsvriendelijk). Polymelkzuur is het duurzame alternatief van de traditionele plastics, zoals PP en PE en indien deze zetmeel-kunststof op grote schaal gefabriceerd wordt, kan de nu nog hoge prijs dalen. Polymelkzuur voldoet aan de Europese industriële composteringsnorm EN-13432. Spunbonded nonwovens uit zetmeel-kunststof, geproduceerd volgens deze Europese norm, zijn dus biologisch afbreekbaar d.w.z dat deze bio-kunststof uiteen kan vallen in kooldioxide, biomassa en water.

De greep, dikte, hydrofiliteit, treksterktes, vervormbaarheid, absorptievermogen en vele andere eigenschappen kunnen beïnvloed worden. De eigenschappen van non wovens hangen af van de gebruikte vezels en het gebruikte productieproces en kunnen zelfs tegenovergesteld zijn. Bijv. bij luiers en filters, wbt de doorlaatbaarheid. Door de grote variatie in eigenschappen zijn de toepassingen van nonwoven zeer divers. Vaak onzichtbaar is nonwoven een belangrijk onderdeel van veel eindproducten geworden. Zoals Spunbond in luiers, dakbedekking en maandverband niet te zien is. Wij hopen dat we u kunnen helpen de juiste nonwoven te vinden.


naar boven
© Joint International BV specialist in nonwoven en lamineren, Landjuweel 15-A, 3905 PE Veenendaal, Nederland
☎ +31 (0)6 41 20 20 30 ,  IBAN: NL 31 RABO 014.06.999.37, kvk 12027162, BTW nr.NL 008997111B01