Nonwoven en lamineren | Joint International
Perfectioneer uw product, hoogstwaarschijnlijk hebben wij het juiste vlies en Lamineer media.

Hotmelt lamineren met een vlakbedpers

Lamineren is een verbindingstechniek om meerdere lagen van gelijke of verschillende materialen aan elkaar te plakken en wordt vaak toegepast om een product van gunstige materiaaleigenschappen te voorzien.
Bij Hotmelt lamineren worden de te verbinden lagen warm gemaakt en met Hotmelt ertussen op elkaar gedrukt met een lamineerpers zoals een Kalander of een Vlakbedpers. De hotmelt lijm tussen de lagen zal plastisch worden en de lagen met elkaar versmelten. Hot-melt lamineren laat in tegenstelling tot "vlam" lamineren de hechting van alle materialen toe zonder gebruik te maken van schuim en vuur. Deze methode maakt het mogelijk om verschillende materialen zoals films, leer, pluche en materialen met lage temperatuurweerstand met elkaar te hechten. Men gebruikt Hotmelt lijmstof in doekvorm of Hot-melt poeder op lamineermachines (Kalander, Vlakbedpers) en geen vlammen of schuim.
Hotmelt lamineren is daarmee een bijzonder droog, schoon en efficient proces.

Abifor producent van hotmelt poeder

Abifor is een Zwitserse producent van Hotmelt poeder. Zij bieden hoogwaardige thermoplastische hot-melt producten voor de automobiel industrie, de bouw sector, leer, cosmetische -en textielindustrie. Dit bedrijf biedt naast hoge kwaliteit, ook zeer innovatieve producten op het gebied van brandvertraging (FR) en bio-afbreekbaarheid. Producten worden gemaakt van Co-Polyamiden, Co-Polyesters, HD-en LD-Polyethylenes, EVA en polyurethaan.

www.abifor.com


naar boven

© Joint International BV specialist in nonwoven en lamineren, Landjuweel 15-A, 3905 PE Veenendaal, Nederland
☎ +31 (0)6 41 20 20 30,  IBAN: NL 31 RABO 014.06.999.37, kvk 12027162, BTW nr.NL 008997111B01